Penunggang motosikal melambung selepas rempuh kereta tiba-tiba tukar laluan

Tindakan sebuah kereta mengubah haluan ke lorong kecemasan secara tiba-tiba menyebabkan sebuah motosikal melanggarnya sebelum dua mangsa terpelanting dalam kejadian di Kilometer 123.2 Lebuh Raya Utara-Selatan, petang semalam.

Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Ismail Dollah berkata, kejadian berlaku kira-kira pukul 1.45 petang itu melibatkan sebuah motosikal dan sebuah kereta menggunakan nombor pendaftaran Singapura.

Katanya, kejadian berlaku semasa kereta berkenaan mengubah laluan secara tiba-tiba dari lorong sebelah kiri ke lorong kecemasan mengakibatkan sebuah motosikal dari arah belakang gagal mengelak lalu melanggar bahagian kiri kereta terbabit.

“Laporan polis telah dilakukan oleh pemandu kereta berkenaan iaitu seorang lelaki berusia 52 tahun, namun belum ada laporan diterima daripada penunggang motosikal.

“Susulan itu, penunggang motosikal berkenaan yang masih tidak dikenali identitinya digesa tampil membuat laporan bagi membolehkan siasatan dilakukan,”katanya.

Menurut Ismail lagi, siasatan masih dilakukan dan pengguna jalan yang menyaksikan kejadian diharap tampil menyalurkan maklumat di mana-mana balai polis berhampiran bagi membantu siasatan.

Sebelum itu, kejadian perlanggaran telah mula ditularkan dalam media sosial Facebook melalui video berdurasi dua saat kira-kira pukul 5.49 petang semalam.

Turut baca :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*