Atlet gimnastik lelaki ‘iras’ Syed Saddiq curi tumpuan netizen

Atlet gimnastik lelaki ‘iras’ Syed Saddiq curi tumpuan netizen.

Sukan Sea Hanoi, Vietnam sedang giat berlangsung setelah hari ke-11 berkampung di temasya Sukan SEA Ke-31.

Malaysia hari ini kekal berada di tempat keenam dengan 23 emas, 26 perak dan 55 gangsa menurut laporan. Menariknya, tumpuan dan mata netizen tertumpu kepada seorang atlet gimnastik lelaki ini.

Siapakah atlet lelaki ini?

Untuk info, Muhammad Sharul Aimy atau lebih dikenali sebagai Sharul Aimy adalah salah seorang atlet gimnastik yang cukup membanggakan negara.

Kemunculan Sharul Aimy di Sukan SEA 31 di Vietnam baru-baru ini juga turut mendapat perhatian ramai selepas pengulas sukan begitu memuji ketrampilannya dalam satu acara.

Untuk info, Muhammad Sharul Aimy atau lebih dikenali sebagai Sharul Aimy adalah salah seorang atlet gimnastik yang cukup membanggakan negara. Kemunculan Sharul Aimy di Sukan SEA 31 di Vietnam baru-baru ini juga turut mendapat perhatian ramai selepas pengulas sukan begitu memuji ketrampilannya dalam satu acara.

Menerusi satu perkongsian semula rakaman yang memaparkan aksi Sharul Aimy dalam acara sukan besar itu, pengulas sukan memuji bakat dan kekacakan atlet tersebut membuatkan ramai terhibur. Berikut adalah perkongsian rakaman aksi atlet gimnastik lelaki dikenali sebagai Sharul Aimy ini:

Ketampanannya telah membuatkan pengulas sukan sendiri tertumpu kepadanya, siap sempat berseloroh mengenai paras rupa dan kemahiran sukannya.

Ada Iras Syed Saddiq

Malah, kecoh di media sosial apabila keratan video yang dikongsikan semula di TikTok ini telah meraih hampir 100K jumlah tontonan.

Ramai netizen mula tertanya-tanya gerangan atlet tersebut, selain penampilannya, mereka terhibur dengan cara pengulas mention kekacakannya itu, malah warganet turut perhatikan bahawa rupa atlet ini persis dengan bekas Menteri Sukan, Syed Saddiq.

Untuk pengetahuan korang, atlet yang bernama Muhammad Sharul Aimy Kamarul ini bukan calang-calang orangnya. Lapor Sinar Harian, dia dan atlet gimnastik lelaki Ng Chun Chen meraih pingat perak selepas mereka mempamerkan aksi cemerlang pada kejohanan Egyptian Pharaohs Cup 2021 di Mesir pada 19 Disember lepas.

Baru berusia 20 tahun dan dia merupakan anak kelahiran Terengganu. Wah, orang Ganu ni memang elok-elok agaknya eh…Hiks

Turut baca

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*